Специфичната екзотика на пловдивския футбол за пореден път бе потвърдена. Преди няколко дни на стадиона в парк “Лаута” се разиграл екшън, достоен за филмиране, пише в. “Меридиан Мач”.

Действащи лица в него били футболистът на локомотив Георги Мечечиев и съпругата на Аян Садъков – Соня. Агресията била характерна черна в поведението на дамата , която водела за подкрепа и яко момче. Госпожа Садъкова причакала левия бек на паркинга пред стадиона и потърсила саморазправа с него.

Причината за това е известна на почти цял Пловдив. В града под тепетата се коментира, че за уволнението на Садъков от треньорския пост на “черно-белите” заслуга имат Мечечиев и привлеченият заедно с него от Славия преди време Петър Кюмюрджиев.

Двамата били влезли в съглашение с доверения човек на Галя Топалова в клуба – Иван Петлешков. Маскираният, с длъжността финансов директор, бивш полицай, на практика е човекът оркестър на “Лаута”. Той имал противоречия със Садъков още през миналия сезон, най-вече за това, че треньорът често повдигал въпроса за дължимите на играчите заплати и премии.

Бившият национал не си позволил да влиза в открит конфликт с доскорошните си възпитаници, но нервите на жена му не издържали. След като от няколко места й подхвърлили, че мъжът й останал без работа заради двама наемници в клуба, чиято легенда е той, тя нападнала левия бек с викове.

“За какъв се мислиш ти, бе? Моят мъж ще си намери работа, но ти трябва да си ходиш в Ямбол. Некадърник!”, били част от репликите, които свидетели на екшъна чули. В крайна сметка работниците на стадиона и други футболисти се намесили и предотвратили още по-батални сцени.

Кюмюрджиев от своя страна все още отказва да поднови договора си с Локо, който изтича в края на сезона. Петлешков анонсира вчера, че той най-вероятно ще напусна “Лаута” през зимата./БЛИЦ