Женският отбор на НСА, шампион на страната и носител на Купата на България, започна с две победи участието в груповата фаза на турнира Шампионска лига. Срещите се провеждат в Северна Ирландия, а българският отбор попадна в Група 2 на турнира, заедно с ЖФК Драгон 2014 (Македония), ПАОК Солун (Гърция) и Гленторан Белфаст Юнайтед (Северна Ирландия).

Днес за нашите футболистки предстои решителен последен двубой срещу гръцкия ПАОК. Двата отбора са с равен брой точки, като гъркините са с по-добра голова разлика. За следващата фаза на турнира се класират само победителите в предварителните групи.

В първия си двубой от груповата фаза момичетата на НСА победиха с 6:0 западните ни съседки ЖФК Драгон 2014. Възпитаничките на треньора Емил Атанасов вкараха общо 6 попадения в македонската врата като за българките точни бяха Жекова (15″, 37″), Асенова (17″), Кушлева (27″) Господинова (34″) и Пенкова (70″).

Второто предизвикателство пред състезателките беше домакинът Гленторан Белфаст Юнайтед и след като на почивката НСА изоставаше в резултата с 0:1, успя да обърне в своя полза развоя на срещата с изравнителен гол на Господинова в 59-ата минута и победното попадение на Кошулева в 82-ата.