"Напишете - Своге игра черно тото днес", изригна пред Проспорт.бг Пламен Николов, изпълнителният директор на “Ботев” (Враца), след победата на неговия отбор с 4:0 в контрола, играна в Правец.
 2_3.jpg
"Това е посегателство върху футбола и ръководството на нашия клуб ще сезира прокуратурата за явна симулативна игра на играчите от Спортист (Своге) в последните десетина минути срещу нас при 2:0. Ние няма как да кажем на сърбина, който е на проби, да не вкарва. То не бяха инструкции, които чувахме, то не беше чудо. Да, нямаме видеозапис на мача, но пък могат да се проследят залозите и как са се движили те, особено в последните 15 минути. След като поведохме с 4:0, тези, които постоянно даваха инструкции, си тръгнаха спокойни, задачата е изпълнена. Да, цитирайте ме. Ще сезираме прокуратурата и няма да оставим нещата така", завърши емоционално бившият национал.
 
“Ботев” (Враца) победи с 4:0 във въпросната контрола, която заплашва да взриви емоциите месец преди началото на шампионата. Първото попадение реализира преотстъпеният от Литекс бразилец Ненем, а второто след навъртане на защитата отбеляза Бранимир Костадинов.
 
При този резултат завърши първото полувреме, с участието на нови и такива на първи проби играчи. През втората част влязоха повечето от основните футболисти на Ботев, но мачът вървеше равностойно, преди допускането на два леки гола от защитата на Своге. Именно тогава и Пламен Николов реагира много остро. Той гледаше двубоя в компанията на президента Чавдар Атанасов.
 
Първото полувреме на мача изгледа и отборът на Локомотив (София), който е на подготовка в Правец.
 
Следващата контрола на “Ботев” е в събота срещу Видима-Раковски.