Любимец отнесе тежки наказания от Дисциплинарната комисия на БФС заради мача със Светкавица (2:3) от 11-ия кръг в Елитната юношеска група до 19 години.

Отборът, който и без това е последен в класирането, е санкциониран с цели 6 мача лишаване от домакинство за "нанесен удар на длъжностно лице в района на стадиона".

"Дините" са крайно недоволни от съдийството в двубоя, което очевидно е довело до неприятни сцени след мача. От БФС съобщават, че има удар над техен представител - било то рефер или делегат, и това е било описано в доклада.

Треньорът на Любимец Илия Кунов е наказан да не води състава си в 2 срещи. А общата глоба на клуба за четири провинения възлиза на 525 лева.

Решението на Дисципа по случая:


* За самоволно навлизане на терена, на основание чл.34 ал.1, т.5 във връзка с чл.16, ал.2 – предложение 2, ДК наказва Илия Кунов (треньор на ПФК Любимец) с лишаване от право да изпълнява функции от името на отбора за 2 срещи и глоба в размер на 25 лева.

* За навлизане на публика на игралното поле, на основание чл.37, ал.1, т.1, б.В, предложение 1, ДК налага на ПФК Любимец (U-19) имуществена санкция в размер на 50 лева.

* За опит за саморазправа на служебно лице от ПФК Любимец с длъжностно лице, на основание чл.36, ал.1, т.1, б.А – предложение 2, ДК налага на ПФК Любимец (U-19)  имуществена санкция в размер на 200 лева.

* За нанесен удар в „района на стадиона” на длъжностно лице, на основание чл.37, ал.1, т.7, б.В, ДК наказва на ПФК Любимец (U-19) с лишаване от домакинство за 6 срещи и имуществена санкция в размер на 250 лева.