Черно море направи игрово занимание след победата с 3:0 във втората контрола от лятната подготовка - срещу Черноморец (Балчик). В тренировката не участваха Стенио, който има мускулно разтежение. Предписана му е физиотерапия. Новото попълнение Жиньо пък се подготвя по индивидуална програма под наблюдението на кинезитерапевта Виктор Бумбалов. Очаква се Жиньо и Стенио да бъдат възстановени за мачовете от Лига Европа срещу Динамо (Минск). Първият двубоят е на 16 юли в Разград, а реваншът в Беларус - на 23-и.

За петък наставникът Никола Спасов е предвидил още две занимания. В събота ще се проведе учебна игра на стадион “Младост”.

"Доволен съм от контролата. Има умора от тренировките досега. Богдан Атанасов остава с нас, той не бърза и аз не бързам, така че ще продължи да тренира. По принцип свършеното дотук е по план. Не беше по план да имаме двама контузени футболисти - Стенио и Жиньо, но това е част от играта. Надявам се до първия мач с Динамо (Минск) всички да са на линия - едните в малко по-добро състояние, други - малко по-изостанали. Очаквам още един футболист до края на трансферния прозорец. Става въпрос за защитник, гледам предложения", коментира Никола Спасов.

"В общи линия ми е ясен съставът за мача с Динамо (Минск). Двубоят обаче е много далеч", добави треньорът на носителя на Купата на България.

БЪЛГАРСКОTO УЧАСТИЕ В ЕВРОТУРНИРИТЕ - СЕЗОН 2015/16

"А" ГРУПА - ПРОГРАМАТА ЗА СЕЗОН 2015/2016

"А" ГРУПА, ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА - ЛЯТО 2015