Футболната легенда на Варна Живко Господинов взе отношение пред БЛИЦ по повод тъжното настояще на любимия му Спартак. Той е един от най-големите футболисти в историята на клуба. Играл е още за Ватев (Белослав), Спартак (Плевен), Берое, Черно море и Фафе (Португалия).

Има 171 мача и 46 гола в “А” група, от които 155 срещи с екипа на Спартак (Варна) и 41 гола за “соколите”. Бронзов медалист през 1984 г. и финалист за Купата на Съветската армия през 1983 г. Има 39 мача и 6 гола за националния отбор (1982 – 1986 г.). Участва на Световното първенство през 1986 г. в Мексико. За Спартак (Варна) е изиграл 4 мача за Купата на националните купи. Рекордьор е на клуба по изиграни мачове и отбелязани голове.

"Тъжното настоеще на Спартак (Вн) е болна тема за мен. В последните 15 години в този клуб се краде, граби се с пълни шепи. Кой ли не мина през моя любим клуб. Шефове колкото искаш. Дойдоха бедни, но си отидоха богати. Моят Спартак вече е ограбен, ошушкан до безобразие. Клубът плаща наем или трябва да се моли, за да играе в собствения си дом. Докаран е до просяшка тояга. Всичко е направено умишлено, само и само, за да има един отбор в града. Освен това имаше и далавера за едни определини хора. Тези земи, където е стадионът, са на града, на варненци, а една шайка общински съветници навремето гласуваха да си го лапнат, коментира Господинов пред БЛИЦ.

- Разграбването на Спартак е най-голямото престъпление на спорта в България. Ако бяхме бяла държава сигурно поне 10 души отдавна щяха да бъдат в затвора. Вместо това гледаме беззаконие, произвол и разсипия. Аз не съм в клуба от толкова години вече поради причините, които вече посочих. Явно съм неудобен за някои хора, защото не съм мишка и не мълча. На шефовете им трябват послушковци, които да не гъкват. Не може да се отнасят по този начин с мен. Аз ли съм враг №1 на Спартак?”