Десният бранител на Левски Живко Миланов смята, че Левски е аутсайдер в група G на Лига Европа. "Сините" се паднаха срещу Виляреал (Испания), Лацио (Италия) и Ред Бул Залцбург (Австрия) във втория по сила европейски клубен турнир.

"Нормално е Левски да е аутсайдер в група с Лацио и Виляреал. Това са доказани отбори в Европа и в страните си. Ние обаче можем само да спечелим от мачовете с тях. Убеден съм, че обликът на Левски в групите на Лига Европа ще бъде съвсем различен от показаното досега", каза Миланов.

Левски имаше шанс да се пребори за влизане в групите на Шампионската лига, но се провали в решаващите плейофи срещу Дебрецен след загуби с 1:2 в София и с 0:2 в реванша в Будапеща. Миланов пропусна двата мача с унгарците заради травма на коляното.

"Представянето ни в първия мач ни попречи да преодолеем Дебрецен. Бяхме малко сковани, а този ранен гол в София ни прекърши. В реванша показахме добър футбол, особено през първото полувреме. Те обаче имаха изгоден резултат от първия мач, така че им беше по-лесно. Ако бяхме реализирали там, щеше да бъде различно. За нещастие те биха два удара и вкараха два гола, а ние създадохме поне пет ситуации, но пропуснахме", каза Миланов. Бранителят не крие надеждите си за трансфер в чужбина още през зимата.
 
"Мениджърите ми знаят най-добре, но аз не съм бил близо до трансфер в Кьолн. Сигурно и контузията, която получих, също е попречила да отида в чужбина още сега. Имам желание да изляза навън. Надявам се и аз да получа този шанс през зимата", каза той. Националът на България смята, че с идването на Ратко Достанич дисциплината и организацията на играта на Левски се е подобрила.
 
"Ратко Достанич е добър специалист. С неговото идване дисциплината в отбора се повиши. Организацията в играта също се подобри", каза Миланов. /БЛИЦ