Бранителят на Левски Живко Миланов е близо до трансфер в английския Лестър, където играе бившият капитан на ЦСКА Александър Тунчев. “Лисиците” се класираха от трета във втора дивизия (Чемпиъншъп) този сезон.

Мениджърът Лъчезар Танев съдейства за сделката за Миланов. Първоначално Левски искаше 500 000 паунда (590 000 евро) за национала, но цената е била намалена, пише известен столичен ежедневник. По-рано италианският Киево поиска Миланов, но предложи пари, които не удовлетвориха шампиона. За защитника остават актуални и варианти в Германия, говори се за Хановер, който се интересува и от Дарко Тасевски. При продажба на македонския плеймейкър (в Бундеслигата или в украинския Металург Донецк) или на дясното крило Зе Соареш (в руския Кубан или в Украйна), то "сините" вероятно ще си върнат Димитър Телкийски от Апоел (Тел Авив). "Сините" имат принципното съгласие на национала. Телкийски изчаква и варианти за чужбина.

"Сините" имат надежда за 2 млн. евро от трансфери. Приходът би осигурил ресурс и за заплати на нови звезди, и за покупки на футболисти, включително и за вземане на играчи под наем (например на Цветан Генков от Динамо Москва, или Димитър Макриев от Ашдод). Днес или утре Тодор Батков ще говори за национала с евреите. В същото време, френският халф Жонатан Асус скъса договора си с Макаби (Тел Авив) и може стане "син" като свободен агент. /БЛИЦ