Треньорът на Литекс Живко Желев говори за предстоящия двубой с Локомотив (София). Мачът от 1/8-финалите за Купата на България е днес от 18:00 часа в Ловеч.

"Единствените липсващи са трайно контузените Стефан Крачунов и Кристиян Петков, всички други са на линия. Силно се надявам да покажем същото лице като това срещу Славия (2:0). Знаем си нашето ниво, знаем си силните и слабите страни. Насъбраха ни се 17 мача за 11 седмици, което оказва влияние. Не го казвам като оправдание, просто искам да съм реалист", коментира пред "Тема спорт" 37-годишният Живко Желев.

"Да, контузиите при Локо ще са плюс за нас. Дани Пеев им е лидер и основен играч. Богомил Христов също е добър футболист, с него се засякохме в Славия, познавам го. Мисяк пък натрупа опит в елита и във Втора лига. Щом те не играят, ще e хубаво за нас, но това не означава, че ще победим. Мен ме интересува да покажем на какво сме способни", каза Желев.

"Нашият сблъсък е един от най-интересните в тази фаза, защото и двата клуба сме с дълги традиции. Няма никакво значение в коя дивизия играем. Видя   се, че Локо отстрани ЦСКА, така че нищо не се знае", добави Желев.

Той говори накратко и за прекратения в 65-ата минута мач с Трявна при резултат 1:1. "Фенове на съперника нахлуха на терена и потърсиха саморазправа със съдията, след като отсъди напълно редовна дузпа в наша полза. Лошо е, че има такива сцени. Но явно всички имат огромно желание да победят Литекс и оттам идва по-голямото напрежение", каза още треньорът на Литекс.

Купа на България - сезон 2016/2017