Изпълнителният директор на ЦСКА Венци Живков остана разочарован от решението на Общинската комисия, която не одобри състоянието на "Българска армия" и така стадионът в Борисовата градина ще остане затворен за футбол до края на есенния полусезон.

"Цяла сутрин обикаляхме с комисията, гледаха, описваха, но накрая стана ясно, че няма да можем да използваме "Българска армия" до края на годината. Знаете много добре, че всички лицензирани в момента стадиони у нас не отговарят докрай на изискванията. Затова помолих хората от комисията просто да бъдат обективни, да бъдат реални. Така, вместо да даваме безумни наеми за други стадиони, щяхме да направим поне един терен за ДЮШ, но явно пак се взе крайно решение", коментира единият от изпълнителните директори на ЦСКА.

"Аз си мисля, че нашият стадион отговаря на необходимите изисквания, дори ако мачът с Лудогорец попаднеше в рискова категория, щяхме да го изиграем на "Васил Левски". От полицията казаха, че за тях няма проблем. Предстоящите ни мачове с Берое, Локо (Сф) и Монтана не са рисков фактор, но от комисията взеха крайното си решение. Виждате, че тя е изградена от доста специалисти в инженерно отношение... 6 човека инженери, архитекти. Просто хората искат да са направени така, както е по изискване на наредбата. Сега чакам да ми връчат предписанията, за да знаем какво точно пречи тук да се провеждат официални мачове. Можеше да се направи лек компромис, но сега се съгласяваме с крайното решение", каза още Венци Живков.

"Остава ни да продължим да работим по задачите и съм сигурен, че през пролетта комисията ще мине оттук за 5 минути, всичко ще е готово и няма да има проблем. Но сега отиваме на стадион "Славия". Сигурно до края на годината ще играем там. Аз искам реванша с Лудогорец да бъде на Националния стадион, но това вече си е решение на собствениците", допълни шефът в ЦСКА.

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ В "А" ГРУПА

КЛАСИРАНЕТО В "А" ГРУПА