Бразилецът Жоазиньо обяви, че се е разбрал с руския ФК Краснодар за договора си. Лявото крило на "Левски" потвърди, че утре пътува за Германия, за да премине медицински изследвания, след което ще се присъедини към водения от Славолюб Муслин отбор.

"Отивам в Германия, за да премина медицински прегледи. Ако там всичко е наред, ще замина за Русия, където ще подпиша договор с ФК Краснодар. Всичко около него вече е уточнено", заяви Жоазиньо.

"Руският шампионат е на различно ниво от българския. С тези думи не искам да обиждам първенството, в което съм играл толкова години. Наистина обаче Русия е по-сериозна витрина, през която могат да те видят най-големите. Едно от водещите първенства в Европа. Обръща се повече внимание на този шампионат. Да, няма да бъда в отбор, който да се бори за титлата, както с "Левски", но това е следваща стъпка към по-добро бъдеще. Все пак съм още млад и там има повече хора, които могат да ме забележат", заяви 22-годишният Жоазиньо.

"Много се надявам да вляза в същия ритъм в Русия и да се аклиматизирам така, както в "Левски". Не искам да говоря за парите, които ще получавам. Съвсем нормално е като преминаваш в нов клуб финансовите параметри да са по-добри. Това ще ми даде възможност да помагам повече на семейството си и да имам спокойствие от лична гледна точка. Не смятам парите за най-важното, а това че наистина се развивам в правилната посока", добави бразилецът.

"Сигурен съм, че и без мен "Левски" ще продължава да си гони целите и да ги постига. Сърцето и мислите ми ще са насочени към "Левски" и ще изживявам с тях всичко. Не може да не ми е мъчно като напускам. Тук съм от 19-годишен и това е място, на което се оформих като футболист. Клуб, който ми осигури най-добрите възможни условия да се развия като играч. Беше ми дадено спокойствие. Искам да благодаря на всичките си съотборници, които ме подкрепяха докато бях тук. Радвам се за всички приятелства, които съм създал и имам извън терена. Искам да благодаря и на всички фенове, които ме подкрепяха през цялото време. Независимо какъв е бил моментът, те са били зад гърба ми", каза още Жоазиньо. /БЛИЦ