Церемонията по теглене на жребия за традиционния турнир Минисветовно по футбол ще се проведе във вторник, 13 май, от 11:00 часа на комплекс "Спортна София" в Борисовата градина, информираха от БФС.

Организатори на турнира за училища, които ще разиграят предстоящото световно първенство в Бразилия през юни, са Българският футболен съюз, Столична община, Министерство на Външните работи и "Спортна София-2000" ЕАД. Под символичния патронаж на посолствата у нас на държавите-финалисти на световната купа ще се състезават образователни институции (общински и частни), които са се включили в програмата на Столична община и БФС Grassroots.

Право да участват имат момичета и момчета, родени през 2004 г. Училищата ще бъдат разделени в групи, които ще копират разпределението на националните отбори за Мондиал 2014 в Бразилия. Турнирът ще се проведе от 28 май до 1 юни, като финалите и церемонията по награждаването на победителите в турнира ще се състои на 1 юни, Деня на детето. Събитието се провежда в подкрепа на кандидатурата на София за Европейска столица на културата през 2019 г. и Европейска столица на спорта през 2017 г.