Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙМ!

Нападателят на ЦСКА Жуниор Мораес стана “Футболист на футболистите” за сезон 2011/2012. Бразилецът е голмайстор на първенството заедно с Иван Стоянов от Лудогорец, като двамата финишираха с по 16 попадения. Подгласници на Мораес станаха Емил Гъргоров от Лудогорец и Христо Янев от Литекс. Церемонията се проведе за 11-и пореден път. За първи път асоциацията на българските футболисти организира утвърдилата се надпревара през сезон 2001/02. Звездата на българския футбол Димитър Бербатов не присъства на церемонията, за което БЛИЦ вече ви информира.

За най-добър млад футболист беше определен Георги Миланов от Литекс, а негови подгласници станаха Пламен Илиев от “Левски” и Антон Карачанаков от ЦСКА.

Най-добър треньор е Димитър Димитров – Херо, който превърна Черноморец в един от факторите в първенството с драстично намален бюджет. “Акулите” финишираха на четвърто място и само спечелената шампионска титла на Лудогорец ги извади от евротурнирите. Шампионът и носител на Купата на България с Лудогорец – Ивайло Петев, остана извън призовата тройка. Подгласници на Херо станаха Стойчо Младенов от ЦСКА и Илиан Илиев от Берое. Стойчо не присъства на церемонията, а наградата взе помощника му Анатоли Нанков.

Наградата за “Проявено мъжество и характер” спечели Дарин Тодоров от Волов (Шумен). Футболистът беше изпаднал в будна кома, но в момента се възстановява.

Футболист на футболистите:
Победител: Жуниор Мораес (ЦСКА)
Подгласници: Емил Гъргоров (Лудогорец) и Христо Янев (Литекс)

Най-добър млад футболист
Победител:
Георги Миланов (Литекс)
Подгласници: Пламен Илиев (“Левски”), Антон Карачанаков (ЦСКА)

Най-добър треньор:
Победител:
Димитър Димитров (Черноморец)
Подгласници: Илиан Илиев (Берое), Стойчо Младенов (ЦСКА)

Награда: “Кавалер на честната игра” - Черноморец

Награда за “Цялостен принос на футболната игра”
Победител:
Христо Йовов (“Левски”)

Награда: “Проявено мъжество и характер”
Победител:
Дарин Тодоров (Волов Шумен)