Бразилският нападател Жуниор Мораес и съотборниците му в Металург (Донецк) ще се изправят срещу българи днес в Турция. БЛИЦ разбра, че воденият от Емил Велев Хасково е уредил контролата с украинците. Мачът ще стартира в 17:00 часа българско време.

Проверката е първа за Хасково от лагера в Турция. По предварителна програма тимът на Кокала трябваше да мерси сили с Торпедо (Кутаиси), но грузинците объркаха плановете на българите. Организаторите на лагера на Хасково реагираха светкавично и уредиха мач с Металург (Донецк).

Освен Жуниор Мораес, който е любимец на феновете на ЦСКА, в укринския отбор играе и друг бивш "армеец" - Грегъри Нелсън. Шеф в клуба пък е Велизар Димитров.

Припомняме, че през септември ЦСКА и Металург (Донецк) сътвориха истинско шоу в контролата между двата тима, която бе част от празника "Отворени врати на "Армията". "Червените" записаха престижна победа, като успяха да се наложат с 3:2. Попаденията за "армейците" реализираха Орелиен Жоаким (3), Жуан Фелипе (33) и Неманя Милисавлевич (78). Точни за гостите от Украйна пък бяха Лазич (4) и Александър (73).

Следете с БЛИЦ: "А" група - трансфери и зимна подготовка