Футболният отбор на Сдружение за развитие на спорта и спортната култура "Фуутура" участва в първия благотоворителен  турнир в подкрепа на хората, търсещи закрила в България. Проявата беше под патронажа на министъра на спорта Марияна Георгиева и бе открит от легендата в спортната гимнастика и заместник-министър Йордан Йовчев. Освен от Министерството на спорта, проявата бе подкрепена още и от българския футболен съюз, комплекс “Царско село” и др.

Поради благотворителния характер на турнира, той бе проведен в коректен тон и в блиц вариант - едно полувреме от 10 минути. “Фуутура” попадна в група със сборен отбор на съдиите, Office 1 и Интергрити и спечели 7 точки след едно реми - 0:0 срещу съдиите и две победи (3:0 и 2:1), като само головата разлика попречи да се спечели групата и да се отиде на финала.

В битка за третото място Сдружението се изправи срещу коравия Елит, като отново след много добра игра се стигна до 0:0. След лотарията на дузпите противникът спечели с 5:4. Все пак, не резултатите и не качеството на футбола бяха най-определящи за успеха на това събитие, а идеята да се приобщят и социализират бежанците в България чрез спорта.

Социализирането, антидискриминацията, борбата срещу расизма и добри условия за спорт на всеки са сред основните идеи в дейността ни, коментираха играчите на Сдружението след турнира. "Фуутура" беше подсилен от две нови класни попълнения от БЛИЦ - Пламен Славов и Милен Димитров.