Новият нападател на Черноморец Югурта Хамрун-Жужу започна да показва класата си. Роденият на 27 януари 1989 година алжирец вкара два гола за победата с 2:0 срещу Локомотив (Пд). Жужу даде интервю пред клубния сайт на бургаския клуб.
 
-Жужу, как се стигна до трансферът ти в Черноморец?
- Моят мениджър във Франция ми каза, че има отбор от елита на България, който проявява интерес към мен и аз си казах “Защо не?”. Приех трансфера като ново предизвикателство.

- Кой беше решаващият фактор, за да предпочетеш България и Черноморец?
- Когато дойдох в Бургас, видях условията за подготовка, стадиона и останах много впечатлен. Теренът е много добър, стадионът е голям, тренировъчната база също е страхотна. Видях, че тук имам всичко, което е необходимо, за да се развивам и да стана добър играч. Във Франция има много отбори, които могат да завидят на условията, които има тук. Може би единственото, което ми направи не толкова добро впечатление, бяха малкото хора на стадиона. Но се надявам и искрено вярвам, че ако отборът продължава да играе така, хората ще започнат да идват.

- Отскоро си тук, но бързо успя да блеснеш в Черноморец. Как успя да се аклиматизираш толкова бързо? - Да така е, защото всички съотборници са много добри момчета и ме приеха отлично, за което съм им благодарен. 
 
- Кои са най-силните ти качества на терена?
- Може би дрибълът. Опитвам се също така да работя и върху скоростта си

- Вече играхте с два от най-силните отбори ЦСКА и Локо Пд. Къде мислиш, че може да стигне отбора на Черноморец?
- Представихме добре и в двете срещи. Ако успеем във всеки мач да показваме тази игра, мястото ни е в горната част на таблицата.

- Можеш ли да направиш сравнение между сегашния ти треньор Димитър Димитров и някой от предишните ти?
- По отношение на футболните неща няма кой знае каква разлика. Единственият проблем засега е езика. Но за мен най-важното е, че усещам неговото доверие. От голямо значение за един млад футболист е да знае, че треньорът му вярва в него. Това ми дава самочувствие и увереност, че мога да се представя на нужното ниво.

- Какви са целите ти?
- Към момента целта ми е да завърша на челно място в шампионата с Черноморец и да радвам хората с представянето си. Също така да отбележа много голове.

- Какъв е футболът ни в сравнение с този във Франция?
- Футболът в България е по-отворен. Истинско удоволствие е да се играе самата игра. Това установих след мачовете с ЦСКА и Локомотив Пловдив. Докато във Франция футболът е прекалено дефанзивен, залага се повече на тактиката. Определено тукашният ми допада повече.

- С кои по-известни футболисти си играл?
- Когато бях по-малък в Гингам, имах възможността да се запозная с Дидие Дрогба и Флоран Малуда, тъй като и двамата са тръгнали от този клуб. Тогава често разговарях с тях, давали са ми съвети и това е много важно за мен.

- Кой ти е идол – навярно Зидан, който е извървял същия път?
- Да, определено е Зидан. Също така и Феномена Роналдо. За мен двамата са най-великите футболисти в света.

- Разкажи ни малко за твоето детство и за самия теб. Кога дойде интереса ти към футбола и как се озова във Франция?
- Роден съм в Алжир, а във Франция се преместихме когато бях на 4 години. Когато навърших 7, започнах да ритам с приятели и както всяко дете на тази възраст и аз се запалих по футбола. След известно време хората започнаха да ми казват, че имам качества, и че трябва да ги развивам в някой професионален отбор. И така на 12 години подписах с Гингам.

- Как предпочиташ да си почиваш от футбола?
- Киното определено ми е любимото занимание извън футбола. Като всеки млад човек обичам и да слушам музика, да излизам с приятели и да си прекарвам добре.

- Какво бе първото нещо, което ти направи впечатление в България?
- Когато за пръв път дойдох в Бургас, градът ми направи много силно впечатление – много е красив, има плаж, времето е прекрасно. Казах си, че тук имам всичко необходимо за моето развитие и мисля, че съм направил добър избор.

- Как би се описал, какъв човек си в свободното си време?
- В живота съм много скромен човек, харесвам простите неща. Родителите ми са ме възпитавали на добрите ценностите в живота.