Голмайсторът на ЦСКА Янис Зику беше награден за футболист на месец октомври. Румънецът е лидер в класирането при голмайсторите с 13 попадения. Както е известно, интерес към Зику има от корейски и китайски отбори. Собственикът на клуба Димитър Борисов вчера заяви, че футболистът трябва да е мазохист, за да остане в България. Румънецът обаче явно е на друго мнение и за пореден път се врече във вярност на “червените”.

“В момента мисля само за това, че от утре съм във ваканция и се прибирам в Румъния, за да си почина. Не се влияя от приказките, които чувам, че съм щял да напускам ЦСКА. В момента съм футболист на отбора, всичко друго са спекулации. През януари месец ще мислим за евентуален трансфер, но желанието ми е да остана в отбора. Аз искам да съм шампион на България и заради това ще гледам да остана в ЦСКА. Обещавам, че ако се наложи да победим Лудогорец в последния кръг, за да вдигнем купата, ще го направим“, каза румънецът.

“Мачът с Лудогорец беше въпрос на малшанс. Не съм разочарован от него, защото се получи хубав двубой, в който хората видяха 4 гола. 2:0 е най-коварният резултат. Допуснахме елементарно попадение, бяхме под напрежение и допуснахме второ. Във футбола се случват такива неща, ние имаме равни точки с Лудогорец и това равенство не е проблем, има цял полусезон. Спокойно мога да кажа, че не е толкова страшно, това че не бихме, защото ще сме шампиони“, коментира Зику дербито с Лудогорец./БЛИЦ