Третодивизионният Вихрен (Сандански) стартира лятната си подготовка с 28 футболисти. В заниманието се включиха новопривлечените Антонио Лаков, играл за последно в Малта, Никола Мицански, идващ от Спартак (Плевен), както и Даниел Пехливанов, който наскоро се раздели със Септември (София), а това лято изкара проби в Рух Хожув.  

Заниманието беше изгледано от изпълнителния директор Георги Манолев, а членът на УС на ФК Вихрен адв. Михайлов сподели, че се очаква в отбора да се завърнат още бивши футболисти. Вероятно в заниманията ще се включи и братът на новия старши треньора Петър Златинов - Владислав. Водят се преговори и с някои футболисти от района.

При срещата с кмета на общината Кирил Котев приятна изненада е поднесена от местни бизнесмени, които имат желанието да помагат за в бъдеще, но това ще стане факт, след като се обяви окончателната програма на отбора. Предвижда се изграждането на нови терени на територията на община Сандански. В новия Управителен съвет ще влязат представители на различни фирми. Все още се изчаква и представителят на най-успелия президент на ФК Вихрен до момента Константин Динев.

Общо пет контролни мача ще изиграят наличните футболисти на Вихрен. Първата от тях е на 15 юли в Разлог срещу местния Пирин, след което на 22 юли в Сандански е мачът срещу Беласица. На 29 юли Вихрен ще играе с македонски отбор. На 2 август ще има контрола срещу Банско или Пирин (Гоце Делчев), което ще се уточни до няколко дни. 

Последната проверка е предвидена за 5 август срещу Септември (Симитли), когато ще стане и представянето на футболистите, на които ще разчита треньорският щаб.