Легендарният ни футболист Златко Янков напусна треньорския пост в Спартак (Варна). Бившият халф е взел това решение след загубата от Локомотив (Мездра), а днес ръководството прие оставката му. Янков води “соколите” от втория кръг на “Б” група, но записа само загуби. Отборът е на последното място в класирането, като единствен не е спечелил точка.

“Решението да подам оставка е лично мое и го взех след загубата в Мездра. Така е най-добре, за да падне напрежението. При толкова много загуби е нормално вината да е на треньора и аз нямам моралното право да продължа. Поемам отговорността си и напускам, но не смятам, че само аз съм виновен.

Знаете, че когато дойдох, нямаше мъжки тим, а добрите играчи у нас вече си имаха отбори. В движение събирахме попълнения и водихме подготовка.

В последните три мача заиграхме добре, но вместо да вземем поне 7 точки, ние ги изгубихме. И то заради наши грешки. Някои играчи бяха контузени през седмицата и след като влизаха в мачовете, бъркаха. Нямахме и никакъв късмет, дори минимален.

На Спартак пожелавам да има късмет занапред, какъвто аз нямах”, заяви Янков на сбогуване.