Златко Янков се завърна с патерици на стадион „Лазур” след претърпяната сложна операция в столичната болница „Света София”. Фара, който е част от оперативния щаб на Черноморец (Бургас), се подложи на смяна на тазобедрената става при д-р Христо Мазнейков. Новината за извършената интервенция БЛИЦ публикува още на 27 април.
 
Ставата е била сменена с нова, доставена от Швейцария. Изработката е станала в специализирана клиника по индивидуална заявка с триизмерни снимки.
 
Янков започна от днес процедури по рехабилитация в медицинския център на стадион „Лазур”. Според лекарските препоръки, опорният халф на славната Пенева чета трябва да захвърли патериците на 21-вия ден от операцията. Един месец ще има раздвижване, след което е насрочен контролен преглед в „Света София”.
 
„Екипът на д-р Мазнейков е невероятен. Възхитен съм от грижите, които положиха за мен. С нетърпение чакам да се възстановя, за да почна отново да жъна победи на джитбол. Смятам, че за новия сезон ще бъда на линия, а съперниците отсега могат да почват да треперят”, закани се Фара, чийто дух е несломим въпреки претърпените болки и страдания покрай операцията.
 
След края на богатата си професионална кариера Фара продължи да практикува любимата игра в първенството на Бургаската областна група, дори и след като износената става го поставяше в дискомфорт. И до последните дни преди операцията Янков не спираше да жъне победи на джитбол на стадион „Лазур”.