Кметът на Монтана Златко Живков коментира пред БЛИЦ оставката на наставника на местния тим Стойчо Стоев и евентуалния негов наследник. Той категорично отрече тимът да се е отказал от борбата за спасение, въпреки незавидното положение, в което се намира. Монтана е на последна позиция в "А" група с 13 точки, на 8 под спасителното 12-о място.

“Ще решим кой да води отбора до края на седмицата. В срещата с Пирин в Гоце Делчев (21.04 от 17:00 часа) отборът ще бъде воден от помощниците. Вероятно от понеделник ще бъде назначен нов треньор. Ситуацията е сложна, но не и неочаквана. Все пак толкова тези загуби не ни харесват. А в последния мач (загуба с 1:3 от Берое) се представихме много зле. Стойчо Стоев пожела да напусне и ние приехме оставката му. Разделихме се колегиално и запазихме добрите си отношения. Очаквахме да вдигне отбора, но не успя”, сподели Живков пред БЛИЦ.

“Днес ще бъда на тренировката на тима и ще кажа на момчетата какви са глобите им и ще обявя официално напускането на Стоев пред тях”, допълни кметът на Монтана.

“Ще се борим до последно. Положението е тежко. Общината поддържа всички видове спорт, но във футбола е най-зле положението. Все пак ние не се отказваме и не мислим какво ще стане ако отпаднем от “А” група. Все още нищо не е загубено и вярвам, че можем да се спасим”, завържи Златко Живков.

Юри Славчев/БЛИЦ