Играй БЛИЦ ГЕЙМ 3 - ТУК!

Берое спечели с 2:1 стотното издание на Битката за Тракия срещу Ботев (Пловдив). Срещата в Стара Загора предложи вихрен обрат за две минути и общо три гола в рамките на 7 минути. Зрителите видяха и автогол с ръка, който донесе успеха на заралии.

Стивън Петков се разписа за тима на Николай Киров, но Берое надделя с гол на Бригидо и попадение в собствената врата на Костадин Ничев.

Първото полувреме бе много скучно и почти без атаки към двете врати. Берое опитваше да превземе вратата на Ботев с центрирания, докато "канарчетата" разчитаха на контраатаки, които обаче не завършваха успешно.

Единственото опасно положение за първата част бе пред вратата на Даниел Кайзер. Борислав Цонев центрира от корнер, всички се разминаха с топката, а тя попадна в краката на Ерол Елкан, който обаче не уцели очертанията от 2 метра.

Със започването на второто полувреме Берое натисна силно своя съперник. Играчите на Александър Томаш имаха три възможности за гол само в рамките на няколко минути. Първо Камбуров изведе отлично Александър Цветков, който от малък ъгъл стреля, но Кайзер успя да избие в корнер.

В следващата атака Бандаловски намери Райнов в наказателното поле на Ботев, но ударът по диагонал профуча над гредата. 
Минута по-късно Цветков стреля след разбъркване от корнер, Кайзер изби с крак. Цветков пак взе топката и центрира, но Райнов стреля с глава в аут.

15 минути преди края на мача Ботев направи отлична контраатака, при която Неделев намери Стивън Петков, който напредна и пусна по земя. Балтанов засече топката на далечната греда, но не успя да я насочи във вратата.

Ботев успя да отбележи гол с образцова атака в 78-ата минута. Тодор Неделев намери в коридор Филипов, който веднага центрира към Стивън Петков, а нападателят засече с летящ плонж и прати топката във вратата на Берое.

Само за две минути между 83-ата и 85-ата домакините обърнаха резултата в своя полза. Асистент и за двете попадения бе Борислав Цонев. Юношата на Левски първо сложи топката на главата на Рубен Бригидо, който изравни. Само 120 секунди по-късно Цонев центрира от фаул, Костадин Ничев опита да играе с глава, но вместо това удари топката с ръка, а тя влезе в собствената му врата - 2:1 за домакините.

Берое успя да удържи преднината си и вече има 8 точки след 4 кръга. Тимът на Томаш все още не познава вкуса на загубата. Ботев пък е с 6 точки.

Следете с БЛИЦ: Първа лига - трансфери и подготовка, лято 2018

Първа лига - сезон 2018/2019 





Берое - Ботев 2:1
0:1 Стивън Петков (78), 1:1 Рубен Бригидо (83), 2:1 Костадин Ничев (85-авт)

Срещата по минути:
1- Начало на мача
11- Много добро центриране в полето на Ботев, но Цонев се размина с топката и не успя да я насочи към вратата
26- Балтанов пробва далечен удар по земя, но топката бе уловена лесно от Перниш
35- Цонев центрира от корнер, всички се разминаха с топката, а тя попадна в краката на Ерол Елкан, който обаче не уцели вратата от 2 метра
45- Неделев стреля от пряк свободен удар от удобна позиция, но топката мина над вратата
45+2- Край на първото полувреме
____________________________
46- Начало на второто полувреме
53- Камбуров изведе отлично Александър Цветков, който от малък ъгъл стреля, но Кайзер успя да избие в корнер
54- Бандаловски намери Райнов в наказателното поле на Ботев, но ударът по диагонал профуча над гредата
58- Цветков стреля след разбъркване от корнер, Кайзер изби с крак. Цветков пак взе топката и центрира, но Райнов стреля с глава в аут
74- Отлична контраатака на Ботев. Неделев намери Стивън Петков, който напредна и пусна по земя. Балтанов засече топката, но не успя да я насочи във вратата
77- Камен Хаджиев стреля с глава след центриране от фаул, но право в ръцете на Кайзер
78- ГОЛ ЗА БОТЕВ! Тодор Неделев намери в коридор Филипов, който веднага центрира към Стивън Петков, а нападателят засече с летящ плонж и прати топката във вратата на Берое
83- ГОЛ ЗА БЕРОЕ! Борислав Цонев центрира към вратата на Берое, а Рубен Бригидо бе изпуснат и с глава направи безпомощен Кайзер - 1:1!
85- ГОЛ ЗА БЕРОЕ! Борислав Цонев центрира от фаул, Костадин Ничев опита да играе с глава, но вместо това удари топката с ръка, а тя влезе в собствената му врата - 2:1 за домакините!
90- 3 минути продължение!
90+3- Край на мача
 

БЕРОЕ: 12.Душан Перниш, 26.Камен Хаджиев, 4.Ерол Алкан, 19.Александър Василев,11.Иван Бандаловски, 5.Меска (59-28.Рубен Бригидо), 10.Борислав Цонев, 6.Александър Цветков (82-18.Алфредо Мартинс), 7.Мартин Райнов, 73.Иван Минчев (73-77.Вандерсон​), 9.Мартин Камбуров
Резерви: 23.Георги Аргилашки, 3.Милен Желев, 25.Георги Ангелов, 20.Матеус Леони, 28.Рубен Бригидо, 18.Алфредо Мартинс, 77.Вандерсон​
Tреньор: Александър Томаш

БОТЕВ: 22.Даниел Кайзер, 28.Филип Филипов, 18.Радослав Терзиев (73-26.Радослав Апостолов), 6.Костадин Ничев, 23.Йордан Минев, 5.Кристиан Димитров, 17.Лъчезар Балтанов, 8.Тодор Неделев, 16.Васил Шопов (61-10.Серкан Юсеин), 20.Стивън Петков, 93.Густаво Афонсо(88-11.Кристиан Добрев)
Резерви99.Иван Чворович, 26.Радослав Апостолов, 77.Милко Георгиев, 14.Станислав Шопов, 10.Серкан Юсеин, 11.Кристиан Добрев
Треньор: Николай Киров


Стара Загора, ст. "Берое"
Съдия:
Станислав Тодоров
Легенда: гол , автогол , жълт картон , втори жълт картон , червен картон , смяна ,  опасна ситуация