Медиите в Еквадор призовават националния селеционер Феликс Санчес Бас да върне представителния тим на страната нападателя на ЦСКА Майкъл Естрада. 27-годишният футболист на „армейците“ прикова вниманието в родината си, след като вкара и двата гола за победата с 2:0 над Локомотив (София) в междинния кръг през седмицата.

"Естрада изигра мечтан мач. Отбеляза първите си голове за ЦСКА. Нападателят не бе отбелязвал попадение 362 дни. Поради тази причина той не беше взет под внимание на първата двойна дата от южноамериканските квалификации за световното първенство. Той не беше в най-добрата си форма, но сега демонстрира, че върнал предишното си отлично ниво", пишат спортните сайтове в Еквадор.

Еквадор има добри шансове да се класира за Мондиал 2024 в САЩ, Канада и Мексико. В момента тимът е на 9-о място с една победа и една загуба, но с нула точки. "Ла Три" има наказание от минус три точки, но дори и така има шансове за класиране. Причината е, че заради новия формат на първенството от Южна Америка се класират шест отбора, а седмият играе бараж.