Локомотив (Пловдив) загря за първия си двубой от Лига Европа с пълен обрат срещу Славия, печелейки с 3:2 домакинството си от втори кръг на efbet Лига.

За "белите" голове вкараха Цветелин Чунчуков (3') и Радослав Кирилов (86'), а за "смърфовете" попаденията отбелязаха Димитър Илиев (12' - дузпа, 21') и Анте Аралица (27').

Срещата започна с много заряд и гостите от София отбелязаха след огромна грешка в защитата на "черно-белите". Бе пуснат дълъг пас за Чунчуков, който се измъкна от опеката на Стивън Езе, и сам срещу вратаря не сгреши. 

Отговор от домакините последва мигновено и те започнаха да търсят изравнителния гол. В 12-ата минута Волен Чинков посочи бялата точка за игра с ръка на Христо Попадийн след центриране на Момчил Цветанов. Зад топката застана Димитър Илиев и отбеляза хладнокръвно.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

Само 9 минути по-късно Локомотив вече водеше в резултата. Бирсент Карагерен напредна и навлезе в наказателното поле, след което подаде брилянтно към Димитър Илиев, който с прецизен изстрел направи 2:1.

"Смърфовете" не се отказаха да търсят гола и при пълния обрат и няколко минути по-късно отбелязаха отново. Гамаков опита да изчисти топка в наказателното поле, но вместо това я изби в Аралица, който овладя и отбеляза за 3:1.

До края на полувремето нямаше по-сериозни ситуации.

Втората част също не предложи това, което се случи през първата, като головите положения липсваха.

В крайна сметка попадение падна, но твърде късно, за да има интрига. В 86-ата минута Радослав Кирилов вкара след прекрасен солов рейд, оформяйки крайното 3:2.

Така Локомотив ще посрещне в добро настроение идния четвъртък Спартак (Търнава) в първи двубой от втори предварителен кръг на Лига Европа. На Славия пък предстои домакинство на ЦСКА, което е на 28 юли от 21 часа.

Следете с БЛИЦ: Първа лига - подготовка и трансфери

Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020