ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Сред купищата неразчистени клони, но на реновирано спортно игрище продължава дългогодишна футболна традиция в жк „Хаджи Димитър“ в София, пише novsport.

На всеки 31 декември, навръх Нова година се провежда емоционален футболен турнир на роми от район „Подуяне“ и почти всички махали на София.

Кибиците около игрището се шегуват, че днес се играе само в английската Висша лига и в „Хаджи Димитър“!

СТАРТ

Шоуто започва далеч преди да са стартирали мачовете. Началният час е обявен за 10, но в 11 караницата, която трябва да разпредели равностойно отборите продължава.

Старт на мачовете! Всяка топка е спорна, всеки пас може да създаде проблем, всеки пропуск да запали скандал!

Футболът обаче е на ниво, на което не малко „елитни“ отбори могат да завидят. А публиката, която се събира също често е повече от тази на множество професионални мачове.

 WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

РЕГЛАМЕНТЪТ

Правилникът е интересен. Отборите са три. Почват два, третият почива. Този, който получи 2 гола, е заменен от почиващият. Отборът, който запише три успеха печели турнира.

В днешния турнир един срещу друг застанаха отборите на Барю, Коце и Слави. Традицията беше спазена и още по средата на мачовете единият тим си тръгна обиден. Накрая пък играчите от друг се сбиха помежду си. За това и направата на обща снимка след края на надпреварата е проблем.

Истински футбол на литър кръв и метър кожа!

И както се случва в най-чистия вид на играта, след края на мачовете всички сядат за разбор на маса!

ИГРИЩЕТО

Игрището, на което се играят срещите е легендарно за жк „Хаджи Димитър“. На ъгъла на ул. „Скайлер“ и „Липранди“ са израснали множество квартални звезди. Мачове като новогодишния турнир се играят всяка неделя. През годините в тях участие са взимали играчи като Димитър Макриев, Живко Миланов, Мирослав Иванов – Деко, Атанас Курдов и др. Част от младите звезди на Левски в момента също растат там. Ползва се и за тренировки на борците на Левски.

Реновирано изцяло през 2009 г., то беше тотално амортизирано през последните 2 години.

Предишният кмет на „Подуяне“ Ева Митова, която направи първия ремонт, успя да осигури средства и за новата реконструкция. По думите на играчите обаче последващият контрол от новата власт на района не е бил на ниво и теренът има проблеми.

ЧНГ

Но днес (бел.ред. неделя) това емблематично за „Хаджи Димитър“ игрище прие поредните порции от емоции, спортна злоба, майсторство и приятелство. И изпрати 2023 г. в очакване на мачовете от НОВАТА 2024 г.