Локомотив (Мездра) надигра с 4:2 като гост Гигант (Белене) и е само на победа от завръщане в професионалния футбол. Успехът обаче трябва да бъде постигнат срещу другия отбор, който е на върха в Северозападната "В" група - "Ботев" (Луковит), победил с 2:0 Етър. Така преди последния кръг "железничарите" и тимът от Луковит имат по 71 точки. Решителният сблъсък за първото място е на 1 юни (неделя) от 18:00 часа в Мездра.

Играчите на Локо (Мз) изковаха успеха в Белене само за 6 минути в началото на второто полувреме, а в герои се превърнаха Валдемар Стоянов и Иван Мишев, които забиха по две попадения. Началото обаче бе кошмарно за гостите от Мездра. В 20-ата минута Борислав Борисов изведе Гигант напред след точно изпълнена дузпа. В 29-ата Георги Георгиев за втори път прониза Локо (Мз). При ответната атака Иван Мишев намали на 2:1. След почивката, между 51-ата и 57-ата минути, гостите вкараха още три гола и заслужено ликуваха. В 51-ата Валдемар Стоянов изравни за 2:2 след пас като по учебник на играещия треньор Иван Редовски. В 52-ата Мишев отбеляза второто си попадение, а в 57-ата отново талантът Валдемар Стоянов попадна в прегръдките на съотборниците си - 2:4.

Така Иван Редовски и компания загряха по перфектен начин за мегадербито на 1 юни с "Ботев" (Луковит). Двата отбора имат по 71 точки, като ботевци засега са с предимство, тъй като в последния есенен кръг победиха мездренци в Луковит с 1:0. В същото време поражението от "железничарите" може да се окаже пагубно за Гигант (Белене), който е застрашен от изпадане. Само преди дни на тима бяха отнети 3 точки заради неявяването във Видин.

Съставът на Локомотив (Мездра): Сайков, Кирилов, Янков, Кътов (46-Василев), Миков, Ганчев, В. Стоянов, Мишев, Цветков, Цветанов, Редовски (62-Чаворски (68-Найденов)

Северозападна "В" група - 29 кръг

23 май 2014, петък, 18:00 часа
Янтра (Габрово) - Трявна 1:1
Павликени - Ком (Берковица) 2:1
Локомотив (Горна Оряховица) - Партизан (Червен бряг) 5:0
"Левски" (Левски) - Бдин (Видин) 3:2
Спартак (Плевен) - "Ботев" (Козлодуй) 2:0
"Ботев" (Луковит) - Етър 2:0
Гигант (Белене) - Локомотив (Мездра) 2:4
Ситомир (Никопол) - Видима-Раковски (Севлиево) 3:1