Легендата на Локомотив (Пловдив) и почетен президент на клуба Христо Бонев-Зума даде оценка на представянето на отбора през годината. Той коментира и темата за националния отбор, както и кой трябва да бъде "Футболист на годината". Бонев се закани и на "Левски", че "сините" ги чакат тежки мигове в Пловдив в мача за Купата на България.

"За българския футбол трябва да говорим с болка в сърцето, защото по-неудачна и срамна година не е изживявана и на клубно, и на национално ниво", споделя в интервю за "Тема спорт" Христо Бонев.

"Мисля, че за Купата имахме голям късмет. "Левски" няма да има никакъв шанс на "Лаута", ако запазим отбора и го подсилим на някои постове. Смятам, че собственикът е убеден, че това трябва да стане. Локомотив няма да има проблеми да победи "Левски" в Пловдив", смята Зума.

"Аз съм за Бойко Борисов да е "Футболист на годината". Какво друго хубаво във футбола видяхме, че да класираме някого? Кажете ми? Поне в неделите във "В" група дава всичко от себе си на терена, за да победи. За годините му и професията, която има, трябва да е два пъти "Футболист на годината", коментира още Бонев.