Главният мениджър на Локомотив (Пловдив) Христо Бонев джентълменски поздрави Левски и ЦСКА за достойното им представяне в Лига Европа.

"Негативизмът, който ни завладява напоследък, не помага с нищо. Вчерашният успех на Левски и доброто впечатление от играта на ЦСКА в Истанбул показаха, че българският футбол е жив. Затова трябва да отдадем заслуженото на ръководителите, футболистите и феновете. Скоро не бях виждал препълнен стадион в България, така, както беше вчера стадион "Георги Аспарухов", заяви Зума на днешната традиционна пресконференция на "Лаута".

Специалистът потвърди, че единствената алтернатива пред неговия тим в предстоящото гостуване на Локо (Сф) е победата. Срещата от 7-ия кръг на "А" група е в неделя от 21:00 часа на Националния стадион "Васил Левски".

"Семейни приятели сме с г-н Тонев и изпитвам уважение към тима от квартал "Надежда", но ние ще се борим за победа с всички средства. Съгласен съм със Здравко Лазаров, който вчера определи мача като ключов за нас. Ние продължаваме да се стремим към мястото, което ни приляга – призовата тройка. В неделя ще направим всичко възможно, за да се чувстваме удовлетворени - и ние, и нашите привърженици", каза още Христо Бонев.

Зума уточни, че капитанът Здравко Лазаров е напълно здрав и ще вземе участие в неделния двубой, въпреки че на днешната тренировка е бил ухапан от оса. "Имахме амоняк и всичко мина нормално", уточни легендата на "смърфовете".

Бонев се изказа положително и за последното ново попълнение - уругваецът Николас Раймонди, чиято жълта карта все още не е пристигнала. "От 2-3 тренировки, които той направи, виждам, че не е изостанал във физическо отношение и има данни, с които ни убеждава, че е много добър футболист. Може би пак медиите ще пишат, че нашият президент умее да събира качествени футболисти", завърши брифинга си Христо Бонев. /БЛИЦ