Треньорът на Локомотив (Пловдив) Христо Бонев бе категоричен, че отборът ще победи Литекс в дербито на 4-ия кръг на “А” група. Двубоят е в неделя от 18,00 часа в Пловдив.

“Веднага след победата над Сливен започнахме подготовка за мача с Литекс. На момчетата им казах, че ни предстои изключително труден мач. Литекс и Черноморец притежават футболисти с много добри качества, които лесно могат да огорчат всеки отбор. Всичко ми е ясно в играта на Литекс, но вярвам, че и нашите футболисти ще покажат най-доброто и съм 100 на 100 убеден, че ние ще сме победители в нашия мач", заяви Бонев на традиционната пресконференция.

“Разбира се, че мачът им срещу Дебрецен вчера ни дава преимущество, но ловчанлии са отбор, който ще направи всичко по силите си това да не се види на терена. Хубавото за нас е, че ще разчитам на всичките си футболисти, с изключение на по-сериозно контузения Красен Трифонов", продължи още Бонев.

Зума допълни, че има съмнения, че десният бек Джерами Родригес най-вероятно е симулирал контузия и по тази причина не е тренирал тази седмица.

“Направихме му ехограф, който показва, че това не е вярно, но явно Джерами има друго виждане за нещата. Обръщам се към всички мои футболисти - Локомотив не е екскурзионно летуване и всеки, който не мисли така, да си хваща такси до аерогарата в София за собствена сметка и ще пътува за там, откъдето е дошъл", изригна още Зума.