Почетният президент на Локомотив (Пловдив) Христо Бонев е забранил на всички в клуба да го молят да ходи на "Христо Ботев" за дербито с „Ботев“. Двубоят от 8 кръг е в събота (14 септември) от 16:00 часа.

"На Кънчова поляна, при "жълтите", няма да стъпя", отсича легендата на „черно-белите". Локомотивската общественост нарича стадиона на „Ботев“ Кънчова поляна заради головете на бившия нападател на „смърфовете“ Иван Кънчев на терена на съперника. Къната, както го наричаха локомотивците, почина през февруари тази година. Той игра за Локомотив между 1956 и 1969 година.

Относно дербито, Христо Бонев сподели:“ "Пак ще стане дерби, независимо в какво състояние са съперниците. Мнозина очакват сигурна победа за „Ботев“, с което няма как да се съглася. Да, играчите на Мъри Стоилов са още в еуфория от доброто представяне в квалифкикациите на Лига Европа. Това обаче не ги прави фаворити срещу нас. Мисля, че опитът е на наша страна и това ще се окаже решаващо за изхода от срещата", заяви Зума, цитиран от "Меридиан мач".