Локомотив (Пловдив) ще играе контролна среща със сръбския Напредък (Крушевац) в събота (28 март). Двубоят е от 15:00 часа на „Лаута“ и ще бъде част от инициативата „Ден на легендите“. Билетите за мача ще са с цена от 7 лева.
 
В събота лицето на празника ще е Футболист №1 на Локомотив (Пловдив) за всички времена - Христо Бонев. На стадиона ще бъде изграден кът с много снимки и спечелени отличия в богатата кариера на Зума като футболист и треньор. Освен това феновете ще могат да получат автограф от Христо Бонев.
 
Част от присъстващите на контролата Локо (Пд) – Напредък (Крушевац) ще имат шанса да се сдобият с уникална фланелка, посветена на „Деня на Зума“.
 
Ръководството на Локомотив има идея във всяка пауза от първенството да се организира международна контрола, която да се превръща в празник и покрай нея да се почита по един футболист, допринесъл за величието на клуба.
 
Празникът на 28 март на „Лаута“ ще започне още от 10 часа и ще включва мач между ветераните на Локомотив и сборен отбор на феновете. Двубоят ще се състои на маломерния изкуствен терен. Освен това на големия изкуствен терен ще се играят два двубоя с участието на детските тимове на „черно-белите“.