Мачът с Калиакра утре ще е последният на Локомотив (Пловдив) под ръководството на Христо Бонев, пише “Тема Спорт”. По всяка вероятност Зума ще обяви за оттеглянето си на пресконференцията след срещата.
 
Легендата на “черно-белите” вече е предупредил футболистите, че възнамерява да напусне по здравословни причини. Както е известно, от години специалистът страда от болки в колената. Заради тях той ходи на прегледи в германска клиника, където го увериха, че може да се излекува само с хапчета, без да се налага оперативна намеса. Сега обаче проблемите му са се възобновили вследствие на участието му в тренировките на “смърфовете”.
 
Само през този сезон той вече на няколко пъти пропуска заниманията на тима именно заради болки в колената. Затова е решил да си подаде оставката и да се отдаде на сериозно лечение. Бонев обаче не напуска Локо окончателно, а остава почетен президент на клуба.
 
От понеделник най-вероятно ръководството на Локомотив (Пловдив) ще започне преговори с нов старши треньор. Почти сигурно е, че наследникът на Бонев няма да бъде специалист от България, а постът ще бъде поверен на чужденец.
 
Едно от най-сериозните изисквания към кандидатите е да владеят говоримо френски език. Причината е, че на “Лаута” се подвизават куп играчи, които комуникират на този език – Флориан Лучини, Самир и Юнес Бенжелюн, Жереми Родригес и Базил де Карвальо. До намирането на нов треньор функциите ще изпълнява асистентът на Зума Неделчо Матушев./БЛИЦ