Легендата на Локомотив (Пловдив) и българския футбол Христо Бонев направи изключителен жест към своя стар приятел и съотборник в националния отбор Динко Дерменджиев. Зума беше един от първите, които отидоха в болницата, за да видят Чико, информираха колегите от "Марица". Припомняме, че в събота Дерменджиев беше приет по спешност в УМБАЛ "Свети Георги" с микроинсулт

Някогашните непримирими противници на терена като капитани на Локо и Ботев, се срещнаха до болничното легло на Чико. Въпреки че не допускат посетители при Дерменджиев, Бонев е успял да влезе при него и да му занесе сокове, бонбони и да го окуражи за бързо възстановяване. Персоналът на клиниката е проявил разбиране към двамата, чието приятелство и съперничество на терена датира от близо 60 години.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

"Радвам се, че видях Динко в добро настроение. От името на семейството ми, а и на нашия клуб, му пожелах бързо да се възстанови. Водили сме големи битки на терена пред препълнени трибуни на Градския стадион. Случвали са се периоди, в които и да не се погледнем. Уважението обаче никога не е изчезвало между нас. Защото и двамата обичаме футбола", коментира Бонев пред "Марица".

"Динко без никакво съмнение е най-голямата легенда на Ботев. Заедно с Тумби, Райко Стойнов, Виден Апостолов и Добри Ненов направиха от Ботев европейски отбор. От съперничеството ни на терена пък стана цяла епоха в пловдивския футбол. Искрено му желая бързо да се възстанови", добави Зума след посещението при Дерменджиев.