Носителят на КЕШ Цървена звезда е готов да даде 13 000 евро месечна заплата на нападателя на Локомотив (София) Мартин Камбуров, пише в. “Тема Спорт”. Както е известно, сръбският гранд проявява интерес към голаджията на столичните “железничари”. Вчера ръководството на “звездашите” обяви, бившият треньор на Левски Ратко Достанич остава на “Мала Маракана” и през следващия сезон, въпреки че загуби битката за титлата с вечния враг Партизан.

Според медиите в западната ни съседка стрелецът от Свиленград е в списъка на Достанич за лятна селекция. В “Надежда” Камбуров получава по 10 000 евро, но с оглед на пропуснатите ползи от некласирането за Европа босът на клуба Николай Гигов е склонен да продаде нападателя и така да закърпи бюджета.

“Имаме още два мача до края на шампионата. След тях ще говорим за селекция. Да, познавам отлично Камбуров – страхотен нападател е. Засега не искаме да коментираме”, лаконичен е Ратко Достанич за интереса към голмайстора пред “Тема Спорт”.

Президентът на “червено-белите” Владен Лукич е добър приятел с Николай Гигов и двамата вече са провели първоначално разговори. Камбуров има договор с Локо (Сф) за още една година. Интересното е, че главен мениджър на белградския гранд е бившият футболист на “червено-черните” Горан Василиевич./БЛИЦ