Звездата на Манчестър Юнайтед Райън Гигс може да се изправи срещу националния отбор на България. Крилото е на път да се върне в представителния тим на Уелс, срещу когото нашите ще играят в квалификациите за европейското първенство през 2012 година. Още на 8 октомври момчетата на Станимир Стоилов гостуват на Уелс в Кардиф.

Гигс не е играл за родината си от 2007 година, но смята да говори със селекционера Джон Тошак и Сър Алекс Фъргюсън за възможността да се върне в националния тим. Последният мач на Гигс за Уелс бе на 2 юни 2007 година срещу Чехия в европейска квалификация за първенството през 2008 година. Той има записани 64 мача и 12 гола за родината си. На 29 ноември Гигс ще направи 37 години.

Една от причините за връщането му в националния отбор е отсъствието на Аарон Рамзи, който ще се възстановява дълго заради зверско счупване на крака.

“На този етап няма да отхвърля подобна идея. Ако получа покана, ще помисля, но не е изключено да се върна. Доброто начало в квалификациите е много важно. Първите 2-3 мача са жизнено важни, тъй като от тях зависи бъдещето ни в тази група”, каза съотборникът на Митко Бербатов в Манчестър Юнайтед./БЛИЦ