Офанзивният халф на Етър Велко Батрович ще премине в Раднички (Ниш), пише sport-vt.com. Новината официално съобщиха от сръбския клуб преди броени часове.

Батрович бе основен футболист на „виолетовите” в последните два сезона под ръководството на Красимир Балъков, като изигра 49 мача, в които отбеляза 12 попадения.

От Етър още не са коментирали новината, като това вероятно ще стане във вторник, когато е стартът на подготовката. За нея обаче вече съобщиха сръбските медии.

„Вече привлякохме Милан Макарич от ОФК Бачка, а офанзивният халф Велко Батрович също ще подпише с нас, ако премине успешно медицинските прегледи”, заяви спортният директор на Раднички Марко Йованович. 

„Батрович направи страхотен сезон в българския Етър (Велико Търново) и ще бъде сериозно подкрепление”, добави Марко Йованович.

Раднички ще се подготвя до 23 юни в Ниш, след което заминава на подготвителен лагер в Словения, където ще има пет контроли срещу силни съперници. Раднички ще играе в Лига Европа, като първият му мач е на 11 юли, а ще научи името на съперника си за първия кръг на 18 юни, съобщиха от клуба.

Отборът стана вицешампион на Сърбия, като отстъпи първото място само на Цървена звезда и изпревари с цели 21 точки третия Партизан (Белград).