Голмайсторът на Лудогорец Клаудиу Кешеру призна, че е щял да получава далеч по-малка заплата от сега, ако през лятото бе приел да премине в Стяуа, а не в Разград.

"Преди да дойда в Лудогорец, имаше интерес от тях, но така и не се стигна до някакви преговори относно заплатата ми. Нямаше да е трудно да се навия тогава, но разговорите с настоящия ми клуб протекоха много бързо и подписах. Очевидно е, че ако трансферът в Стяуа бе станал факт, щях да играя за много по-малко пари, отколкото тук. На този етап няма как да се върна. Поласкан съм от интереса, но трансфер е невъзможен. Не забравяйте, че подписах с Лудогорец само преди четири месеца и клубът плати за мен 1 милион евро. Освен това взимам много добра заплата тук, Лудогорец е стабилен финансово. Така че и от моя гледна точка е по-трудно да се говори за преминаване в Стяуа, отколкото през лятото", обясни Кешеру пред DigiSport, цитиран от вестник "Тема спорт".

Той добави, че Литекс вече няма толкова големи шансове за титлата след напускането на Регекампф. "Заминаването му за Стяуа е добро за нас, защото сега Литекс ще има по-малки шансове да спечели титлата, отколкото с него", смята румънецът.

Таранът коментира и съперника си за голмайсторския приз в А група Данило Асприя, който е желан от Стяуа. До момента колумбиецът има 10 попадения в елита, докато Кешеру е с едно по-малко.

"Няма какво да се лъжем - той е изключително дясно крило, което на всичкото отгоре е и голмайстор. Започна сезона отлично, беше вкарал 4 гола, преди аз да подпиша с Лудогорец. В последните 4 срещи пък на два пъти направи дубъл от голове. Той е вълнуващ играч, много е бърз и непредсказуем. Срещу солидни защити винаги може да направи разликата. Сигурно е, че Литекс няма да го изпусне лесно и ще се раздели с него само при много добра оферта. Може да помогне на Стяуа, но се съмнявам, че ще успеят да го вземат", завърши Кешеру. 

"А" ГРУПА - СЕЗОН 2015/2016


КУПА НА БЪЛГАРИЯ - СЕЗОН 2015/2016