"Ботев" (Пловдив) отпътува за Бургас, където ще остане на режим преди утрешния двубой срещу Либертас от първия квалификационен кръг на Лига Европа. Последната тренировка на "жълто-черните" е тази вечер от 20:45 часа на ст. "Лазур", а 15 минути по-рано ще стартира пресконференцията на наставника Любослав Пенев.

Специалистът потегли към Бургас с 20 играчи. В групата не бяха включени звездите Феребори Доре, Юнес Хамза, Вандер Виейра и Абел Анисе. Както е известно, последният е пред трансфер в Лудогорец. Доре, Хамза и Вандер пък са без картотеки за Лига Европа, като се очаква и те да бъдат продадени. Заради финансовата криза в "Ботев" най-вероятно клубът ще се раздели с част от основните си футболисти. Не е тайна, че Доре и Хамза са желани от Стяуа.

Единственото ново попълнение на "канарчетата" - юношеският национал Станислав Дрянов, също не потегли за Бургас. Талантът се присъедини към лагера на "трикольорите" в Сливен, където селекционерът Александър Димитров подготвя футболистите си за предстоящото европейско първенство в Унгария от 19 до 31 юли.

В същото време в "Ботев" (Пловдив) се гласят да назначават нов шеф. Става въпрос за администратора на националния отбор на България Божил Грозданов, който е син на треньора Стефан Грозданов. Божил ще оформи каре от администратори в "Ботев" заедно с директора Иван Йотков, Коце Костадинов и Асен Караславов.

Божил Грозданов работи и във фирмата, която "канарчетата" ползват за уреждане на подготвителни лагери в чужбина. Той присъства неотлъно до тима на "Ботев" по време на завършилия преди дни лагер в Австрия.

Групата на "Ботев" (Пловдив), с която Пенев отпътува за Бургас:

Адам Стаховяк, Филип Димитров, Росен Андонов, Йордан Христов, Филип Филипов, Веселин Минев, Алесандру Бенга, Серджан Лукин, Радослав Терзиев, Владимир Айтов, Томаш Иршак, Георги Сърмов, Мариян Огнянов, Серкан Юсеин, Божидар Васев, Ромарио Кортзорг, Алесандру Куртеан, Луис Педро, Иван Цветков, Цветелин Чунчуков

Следете с БЛИЦ: "А" група - трансфери и подготовка

БЛИЦ ви представя всичко за българското участие в Европа