Следващата седмица представители на водещите отбори във Формула 1 ще се съберат на среща в Щутгарт, където ще бистрят бъдещето на надпреварата.

Една от темите на срещата ще бъде потенциалния нов собственик на Формула 1 в лицето на Нюз Корпорейшън и компанията Exor, която е собственост на семейство Агнели, притежаващо Fiat. Формула 1 ще има нови собственици обаче, само ако CVC реши наистина да продава.

Друг основен въпрос, който представителите на Макларън, Ферари, Мерцедес, Рено и Ред Бул ще коментират в Щутгарт, ще бъде новият договор Конкорд. Сегашната спогодба между Бърни Екълстоун и отборите изтича през 2012 година, а преговорите за неговото подновяване трябва да започнат скоро. При всички положения големите отбори ще търсят начин да си осигурят по-добри условия.

Очаква се на срещата да бъдат обсъдени и някои идеи за новите правила след 2012 година. Не е ясно дали отново ще бъде засегната темата за новия двигател, но със сигурност ще се представят предложения за смекчаване на забраните в аеродинамиката и в конструктивното развитие на болидите.

От 2013 година се очаква във Формула 1 да бъдат намелени цените на билетите, както и да се върнат култови еропейски трасета в календара на надпреварата. /БЛИЦ