Някогашният съотборник на Михаел Шумахер в тима на Бенетон от 1995 година Джони Хърбърт прогнозира, че след края на сезона седемкратният световен шампион във Формула 1 отново ще се откаже и няма да изпълни докрай договора си с Мерцедес.

Шумахер се завърна във Формула 1 края на 2009 година, когато подписа тригодишен договор с тима на Мерцедес. 42-годишната германска легенда обаче не оправдава очакванията и е изпреварван почти във всяко едно състезание от далеч по-недоказани пилоти.

"Той не се завърна на пистата, за да се състезава за местата в средата на класирането. Неговата мечта беше да започне да печели отново и да направи Мерцедес шампионски тим, но нещата не се развиха така", написа Хърбърт в своята колонка за “The Nation”.

"Би ме изненадало, ако той реши да остане и да продължи кариерата си във Формула 1 след края на този сезон. Не е толкова просто да бъде отново най-добрия пилот на пистата. Формула 1 има нови стандарти, а той не отговаря на тях", допълва 46-годишният британец. /БЛИЦ