Нападателят на Ботев (Пловдив) Стивън Петков може да се гордее с първия си полусезон с екипа на "канарчетата". Юношата на Левски се превърна в жокер за пловдивчани и редовно носи успехите, след като влиза като резерва.

Всъщност, от началото на кампанията Петков има само един мач като титуляр - срещу Литекс за Купата на България, където вкара 3 гола за успеха с 5:0.

22-годишният нападател записа общо 403 минути с екипа на Ботев този сезон във всички турнири. В тези минути той има вкарани 9 гола, което означава, че се нуждае от 44 минути, за да се разпише. Статистиката може да се смята за убийствена, а освен това показва, че няма играч във водещите първенства на Европа, който да наказва вратарите през по-кратък период от време.

За сравнение:
В Испания голямата звезда Лео Меси вкарва на всеки 113 минути във всички турнири, докато Луис Суарес - на всеки 187. Голмайсторът на Висшата лига Мохамед Салах (Ливърпул) се записва сред голмайсторите на всеки 101 минути, а Хари Кейн (Тотнъм) на всеки 106.

Голмайсторът на Байерн (Мюнхен) Робърт Левандовски бележи по един гол на 101 минути, докато нападателят на ПСЖ Единсон Кавани прави това на всеки 79 минути.

В Италия двамата водещи реализатори Икарди и Имобиле се нуждаят по малко над 80 минути, за да се разпишат.