Министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков се срещна с Н. Пр. Катрин Барбер, временно изпълняваща длъжността посланик на Великобритания в България.

Министър Нейков запозна гостенката си с дейността на МФВС и реформите, които се извършват в областта на спорта. Бяха обсъдени също идеи за съвместни инициативи в дните преди Олимпийските игри в Лондон през 2012 г. като организация на Детска олимпиада в България догодина, откриването на Олимпийска алея с дължина 2012 м в София, тематични пресконференции и прояви.

Катрин Барбер се оказа и запален футболен запалянко. „Редовно ходя на мачове. За последно гледах европейската квалификация България – Швейцария. Интересувам се от конкуренцията, защото сте в една група с Англия и Уелс. Освен това сте дали и най-добрия футболист на Манчестър Юнайтед през този сезон – Димитър Бербатов”, показа познания английският посланик.

Г-жа Барбер се заинтересува специално и от работата със спортисти с увреждания. „Имаме политика в тази насока. Първото, което направихме е да направим възможно най-много спортни съоръжения достъпни за хора с увреждания. Реализираме програма „Спорт за хора с увреждания и деца в риск”, отворихме консултативен център, помогнахме и за изграждането на някои специализирани обекти”, разказа министър Нейков.