Преди 15 години точно на датата 13 май Георги Иванов-Гонзо отбелязва може би най-знаменитото си попадение, помнено и до днес като кървавия гол. „Сините” се изправят срещу ЦСКА на стадион „Георги Аспарухов”. Двубоят е от „А” група, а в класирането „Левски” има преднина от 2 точки. Победата би ги направила на 99% шампион, докато успех за ЦСКА извежда „червените” начело в класирането.

Атаките на двата отбора се водят от Гонзо и младия Димитър Бербатов, а начело на вечните съперници са Димитър Димитров-Херо и Александър Станков. Всъщност, Херо е наказан и гледа мача от тунела на стадиона.

Три ключови момента остават завинаги в историята на футбола ни. В 24-ата минута Емил Кременлиев центрира към вратата на „Левски”, където Бисер Иванов-Легендата забива неспасяемо топката в собствената си врата. Страничният съдия Иван Леков обаче вдига флага за засада, а Атанас Узунов отменя попадението. Многобройните повторения показват, че по-скоро асистентът на главния рефер е сбъркал... 

Следващите две помнени и до днес ситуации се случват в последните минути на мача. Резултатът продължава да бъде 0:0. До момента Бербатов е пропилял няколко добри положения и си навлича гнева на феновете. ЦСКА играе по-добре, особено през първото полувреме, когато изцяло диктува събитията на терена.

В последната минута на редовното време 19-годишният тогава нападател се отскубва от Предраг Пажин, след като сърбинът изненадващо губи равновесие и се озовава сам срещу Иванков. Вместо да подаде на съотборника си Димитър Иванов или директно да стреля, Бербатов се подхлъзва, пада и не успява да преодолее стража на „сините”.

Вратарят на „Левски” въобще не се бави и пуска топката в игра, а Пажин я праща силно напред. Димитър Телкийски я получава по дясното крило, но е фаулиран от Красимир Чомаков. Потърпевшият се готви да изпълни фаула, а в наказателното поле дебне Георги Иванов.

Гонзо играе с кървава превръзка на главата, защото още през първата част получава аркада след сблъсък с Галин Иванов. Телкийски центрира топката точно на главата на настоящия директор на „Левски”, той надскача своя пазач и праща топката в далечния ъгъл. Вратарят на ЦСКА Евген Немодруг не успява да направи нищо друго освен да изгледа как топката влиза във вратата му.

28 000 зрители на „Георги Аспарухов” избухват в див екстаз, а по-късно „Левски” става шампион след четиригодишно прекъсване. Димитър Бербатов пък напуска стадиона със сълзи на очи, тъй като е обявен за големия грешник от привържениците на ЦСКА. Няколко месеца по-късно - през юли, нападателят подписва с Байер Леверкузен, но остава на "Армията" до декември, тъй като договорът с немците влиза в сила от януари 2001 година.