Днес се навършват 22 години от един от най-големите скандали в спорта. На този ден през 1993 година в Хамбург тогавашната номер 1 в женския тенис Моника Селеш е наръгана с нож в гърба по време на мача си с българката Магдалена Малеева.
 
Срамният акт става след малко повече от час игра при 6:4, 4:3 в полза на Селеш, когато германския фен на Щефи Граф - 38-годишният Гюнтер Пархе атакува сръбкинята от унгарски произход.
 
След инцидента, Селеш отсъства от корта повече от две години, а постъпката на Пархе остава като един от най-черните моменти в спортната история.
 
Съперничката на Селеш в този момент на корта Магдалена Малеева признава, че е била уплашена и за собственото си здраве, въпреки че в началото не е разбрала какво се е случило.
 
"Чух писъка и след това шума от публиката. В този момент не знаех, че е имало нож и кръв, мислех че някой е ударил Моника Селеш и тя падна. Притеснявах се за себе си. Не знаех какво се случва, но така беше с всички, които бяха на мястото на инцидента", коментира българката след инцидента.