Хубавите неща не бива да се забравят. И трябва да бъдат припомняни. На този ден през 1996 година за първи и единствена засега път българин отбелязва гол във финален мач от европейските клубни турнири. Прави го Емил Костадинов с екипа на Байерн. Баварците бият с 3:1 Бордо в реванша на френска земя за Купата на УЕФА и ликуват с трофея, след като преди това са спечелили с 2:0 първата среща в Мюнхен.
 
Емил Костадинов излиза титуляр за Байерн в Бордо и играе до 73-ата минута, когато е заменен от Марсел Витечек. Емо асистира по гениален начин за първия гол, отбелязан от Мемет Шол. Коща подава феноменално с пета на съотборника си, който пронизва с левия крак френската врата.
 
В 66-ата минута самият Костадинов се разписва с глава, правейки резултата 0:2. Попадение с цената на злато...
 
След това Даниел Дютюел намалява на 1:2, но в 77-ата минута Юрген Клинсман оформя крайното 1:3.
 
Христо Стоичков си остава единственият българин, триумфирал в най-ценния клубен турнир – КЕШ (Шампионска лига). За разлика от Емил Костадинов обаче той не се разписва на финала срещу Сампдория през 1992 година.
 
По-късно и Димитър Бербатов игра финали в Шампионската лига с Байер (Леверкузен) и Манчестър Юнайтед, но нито вкара гол, нито пък прегърна трофея.

Във видеоматериала пасът на Костадинов към Шол е във втората минута от времетраенето на записа, а голът - 2 минута и 22 секунда.