На днешния ден през 1977 година в град Юлис е роден Тиери Анри. Той е петкратен Футболист на годината във Франция и голмайстор номер 1 в историята на националния отбор.

Професионалната му кариера стартира през 1994-а с екипа на Монако. Основна заслуга за влизането му в първия отбор на едва 17 години има Арсен Венгер. С "монегаските" става шампион на Лига 1 през 1997-а. През януари 1999-а преминава в Ювентус. Престоят му там обаче е провал и само седем месеца по-късно отново Венгер има ключва роля в развитието му. Нападателят подписва с Арсенал.

Там, на "Хайбъри", Тиери Анри се превръща във футболист от световна класа. В четири различни години печели Златната обувка на Висшата лига за голмайстор на първенството. Освен това спомага Арсенал да стане два пъти шампион и да вдигне три пъти Купата на Англия. През 2006 година Анри и Арсенал достигат до финала в Шампионската лига, който отборът губи с 1:2 от Барселона. Сезон по-късно той заиграва на "Камп Ноу" и през 2009-а триумфира с клубната купа на европейските шампиони.

За националния отбор започва да играе през 1997-а, а през лятото на 1998 печели с Франция световната титла. На междунардоно ниво приключва през 2010-а с 51 гола в 123 мача. През лятото на същата година той преминава в Ню Йорк Ред Булс, където в края на 2014-а слага край на активния си професионален път.