Хокеят на лед е един от спортовете, в които често може да се види сбиване на терена. Днес се навършват 22 години от един от най-епичните боеве в историята на НХЛ. Сбиването въобще не е майтап, въпреки че се случва навръх 1 април. Главни участници в него са двамата вратари, което е наистина рядко срещано.

Всичко се случва в средата на третата част на мача между Колорадо Авъланч и Детройт Ред Уингс. Домакините от Ред Уингс водят с 2:0, когато край синята линия в полето на Колорадо започва бой.

Вратарят на Авъланч Патрик Роа опитва да се включи, но е отстранен от съдията. В същото време стражът на домакините Крис Осгууд е на централната линия и готов да се сбие. Роа приема предизвикателството и двамата започват да разменят юмруци с разменено предимство.

В крайна сметка двамата вратари са отстранени до края на мача. Съдиите в мача отсъждат общо 46 лични наказания, които водят сумарно до 228 наказателни минути (116 за Колорадо и 102 за Детройт).

Крейг Билингтън завършва мача на вратата на Авъланч, отразявайки и четирите удара на играчите на Детройт. Кевин Ходсън заменя Осгуд и се справя с единствената опасност пред себе си. Ред Уингс печелят мача с 2:0, а в края на сезона триумфират с Купа Стенли.

Интересното е, че година по-рано (на 26 март 1997 г.) двата отбора отново се сбиват масово по време на мач в Детройт. Този двубой е известен като Кървавата сряда, тъй като Крис Дрейпър от „червените крила“ е откаран в болница със счупена челюст. Ред Уингс печелят с 6:5.