Георги Тодоров ще изведе Левски в баража за Лига Европа срещу Етър във вторник (от 20:00 часа на "Герена"). Това обаче няма да бъде първи мач за него като треньор между двата отбора. През 2011 г. Георги Тодоров отново бе на треньорската скамейка, но като наставник на Етър, припомня "Велико Търново спорт".

Разбира се, кариерата на Тодоров е свързана най-вече със „сините”, с които е шампион и като футболист (1979) и като старши треньор (2001), но той има едногодишни престои и в Етър като футболист и като наставник. Именно след шампионската титла през 1979 г. 24-годишният Георги Тодоров облича виолетовия екип.

През 2011 г. пък той бе назначен за старши треньор и има своя принос за предишното влизане в елита, като ще се запомни победата с 1:0 в Пловдив над Ботев, отворила пътя към атака на върха. Тодоров бе начело до края на есенния полусезон, след което бе сменен от Цанко Цветанов.

Тъкмо тогава бе и въпросният мач Етър – Левски в осминафиналите за Купата на България, игран на стадион „Ивайло” пред 10 000 зрители. Любопитното бе, че преди жребия тогава Георги Тодоров прогнозира, че етърци ще се паднат именно срещу Левски. 

„Лично за себе си четох по вестниците, че „съм точел ножа“ на Левски… Истината е, че съм израснал там, от 1965 г. съм минал през всички възрастови групи в ДЮШ, играл съм в първия отбор, бил съм му треньор, така че ако нещо дължа в чисто футболно естество, го дължа на Левски. Това е безспорен факт. Но ще бъда щастлив, ако моят отбор Етър победи”, коментира тогава пред „Велико Търново спорт” Георги Тодоров.

Мачът се игра на 3 декември 2011 г. пред 10 000 души и бе последен в кариерата на топ рефера Антон Генов, който преди срещата получи плакети от кмета Даниел Панов, от Етър, връчен му от Стефан Атанасов, и от Левски, връчен му от Георги Иванов – Гонзо.

За „виолетовите” тогава играха Цветомир Цанков, който още е и в сегашния тим като трети вратар, Александър Томаш, Мартин Райнов, Мартин Станкев, Джихат Кямил и др., а за „сините” - Пламен Илиев, Христо Йовов, Дарко Тасевски, Владимир Гаджев, Иван Цветков и др. След равностойно първо полувреме, завършило без голове, гостите спечелиха с 3:0 с две попадения на Иван Цветков и едно на Даниел Димов.