През 80-те години на ХХ век светът беше покорен от красотата и грацията на фигуристката Катарина Вит. Родената в разделения от Берлинската стена берлински квартал Щаакен Катарина беше определяна за най-красивия продукт на ГДР. Днес тази красавица става на 50 години, но продължава да бъде същият секссимвол.

2.jpegВит малко изненадващо печели олимпийската титла в Сараево'84, побеждавайки фаворитката Росалин Съмнърс от (САЩ). Четири години по-късно германката защитава успешно златния си медал в Калгари'88. Преди нея две поредни олимпийски титли не са печелени в женското фигурно пързаляне от времената на легендарната Соня Хени.

Катарина Вит има четири златни и два сребърни медала от световни първенства, както и шест златни и едно сребърно отличие от европейски шампионати. През 1988 г. след олимпийските игри в Калгари започва професионална кариера. През 1994 г. се завръща към състезанията и завършва седма на Олимпиадата в Лилехамер.

След това участва в няколко филма. В края на 1988 г. се появява на корицата на сп. „Плейбой“. Появата на германката в изданието предизвиква фурор. За втори път в историята на култовото списание целият тираж е изкупен. Единственият друг път, когато това се случва е при фотосесията с Мерилин Монро.