Знаменитата победа на Левски с 2:1 над Рейнджърс на 29 септември 1993 г. завинаги остава в сърцата на феновете на „сините“, а голът на Николай Тодоров-Кайзера в последната минута е считан за един от най-важните и най-зрелищните за клубното участие в евротурнирите.

Както е известно, през есента на 1993 г. Левски елиминира шотландския гранд на 1/16-финалите на Шампионската лига. На 15 септември „сините“ губят с 2:3 при гостуването си на „Айброкс“, но след това взимат успех на стадион „Васил Левски“.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Наско Сираков открива резултата в 36-ата минута, а Йън Дюрант изравнява малко преди почивката. В последната минута на мача идва попадението на Тодоров.

Именно този гол на Кайзера води до уволнението на популярен Ди Джей в Шотландия. Става дума за Тим Стивънс (на снимката вдясно), известен като Тигъра.

Освен популярната си работа, той изпълнява още две длъжности. Едната е водещ в радио „Клайд“. Другата е свързана с голямото му пристрастие към другия футболен гранд от Глазгоу – Селтик. Диктор е на домакинските мачове на „детелините“ на „Паркхед“.

По времето, в което Рейнджърс отпада от Левски, "детелините" играят домакински мач срещу швейцарския Йънг Бойс. Първата среща в Берн завършва при нулево равенство. Такъв е и резултатът след 90 минути в Глазгоу, а шотландският тим продължава напред след автогол на Ален Бауман.

Победата на Левски е счетена за голям провал на Рейнджърс. Затова по уредбата на стадион „Паркхед“ Тим Стивънс обявява: „Призовавам за минута мълчание в знак на уважение към Рейнджърс, който тази вечер изхвърча от Европа“.

Директор на Селтик Том Грант обаче не остава удовлетворен от поведението на Тигъра и го уволнява от длъжността му на говорител на стадиона.

Свидетел на ситуацията разказва на следващия ден пред местния вестник „Хералд“, че Ди Джеят е приел съвсем спокойно решението на клубния шеф и само е споделил: „Дойде ми спонтанно заради отпадането на Рейнджърс“.
Веселин РУСИНОВ, БЛИЦ СПОРТ